Vejledninger

Abonnementer (notifikationer)

Opdateret

Notifikationsabonnement

Man kan nemt og enkelt anvende esas’ notifikationsfunktionalitet til at opsætte egne notifikationsabonnementer og bruge notifikationer til at danne overblik over opgaver, der skal udføres.

Notifikationer, notifikationshændelser og notifikationsabonnementer er områder, der fungerer som esas’ notifikationsfunktionalitet.

Opret notifikationsabonnement

Du opretter et nyt abonnement under hylden "Administration" --> "Abonnementer" (1) og trykker "Ny(t) (2) 

Du kan oprette et abonnement, som tager udgangspunkt i en systemhændelse. Når en sådan hændelse indtræffer, vil det betyde, at der bliver sendt en notifikation til dig.

En notifikation kan f.eks. være

  • En meddelelse, der gør dig opmærksom på en ny aktivitet, der har fundet sted.
  • En påmindelse om en kommende begivenhed eller arbejdsopgave.  

Hvis du f.eks. abonnerer på systemhændelsen ”Ændring af start- og slutdato for godkendte grunduddannelsesstrukturer” vil du dermed modtage en notifikation, når dette sker.  

I forbindelse med en specifik opgave kan der sættes en forfaldsdato på, der angiver tidspunktet for, hvornår der skal følges op på opgaven. Opgaver og notifikationer kan sorteres efter forfaldsdato eller dato for oprettelse og kan tilgås via pilen til højre for listevisningens navn.

Opfølgning af forskellige aktiviteter fungerer som en opgaveliste, eksempelvis når man skal følge op på en studerendes studieforløb ifbm. en studieinaktiv periode.

Dette gøres ved, at der på notifikationen sættes en forfaldsdato, der er det tidspunkt, hvor der skal følges op på notifikationen.
Det er også muligt at sætte en anden forfaldsdato, således at opgaven først skal følges op på om eksempelvis tre måneder.  

På selve abonnementet er det muligt at angive, om notifikationerne skal vises i esas, eksempelvis på en listevisning over notifikationer eller på et dashboard. Det er muligt at angive, om notifikationen også skal sendes som mail.

Notifikationer adskiller sig fra opgaver ved, at opgaver kan oprettes direkte fra navigationsbjælken, uanset hvor man er i esas.

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Næste Vejledning Begreber og navigation
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os