Vejledninger

Diagram - opret og del

Opdateret

Diagrammer kan i esas bruges til at vise data visuelt, som man kender det fra f.eks. Excel. Diagrammer kan "lægges oven i" avancerede søgninger og på den måde vise resultater af søgninger med f.eks. søjle- eller lagkagediagram.

Ligesom avancerede søgninger opdateres diagrammer live i esas, så hvis man har en visning, hvor antal ændrer sig, så vil diagrammet også tilpasse sig.

Eksempler på dette kunne være: antal studerende på et hold, antal optagne studerende osv.

(OBS: Hvis du skal dele diagram med kollega/team f.eks. på et Dashboard, skal du dele både den avancerede søgning, selve diagrammet og Dashboardet for at kollega/team kan se det).

1. Vælg avanceret søgning

For at kunne lave et diagram, skal du først have lavet en avanceret søgning, som du ønsker at få lavet et diagram ud fra. Det er resultaterne af denne søgning, du vil kunne få vist som et diagram.

I dette tilfælde vil vi gerne have vist sagsbehandlingsstatus for vores kvote 2 ansøgninger for at se, hvor langt vi er i sagsbehandlingen.
Vi tager derfor udgangspunkt i en avanceret søgning lavet for alle kvote 2 ansøgninger.

2. Find avanceret søgning

Gå til det område i esas, hvor den avancerede søgning ligger. I dette tilfælde "Ansøgninger" og find den relevante søgning under "Mine visninger":

3. Åbn diagramrude

På denne side vil der øverst til højre ved de tre små prikker være mulighed for at vælge "Diagramrude":

Og herunder vælge at åbne ruden. Den fungerer bedst, hvis den ligger øverst på siden:

4. Opret diagram

Du vil nu kunne se, at der ligger et modul over den gemte visning, du har valgt. Evt. står der en fejlmelding med rød skrift (se herunder) - det kan ignoreres :-)

Klik i stedet på det lille + i diagramruden for at oprette et nyt diagram:

Du vil her få vist "Diagramdesigner" vinduet, hvor du kan oprette diagrammet og vælge layout.

4.1 Navngiv diagrammet her:

4.2 Vælg layout, og hvad du gerne vil have vist i diagrammet.

I dette tilfælde har vi en avanceret søgning på alle ansøgninger i kvote 2. Vi vil gerne have vist sagsbehandlingsstatus for disse for at se, hvor langt vi er i sagsbehandlingen. Vi vælger et lagkagediagram, da dette giver et visuelt overblik over status.

Det gør vi ved at udfylde følgende:

I diagramruden vil du nu kunne se navn på diagram, hvad du har valgt skal vises på akser samt en lille visning af diagrammet, som det ser ud.

Du kan skifte frem og tilbage mellem akser samt layout for at se, hvad der giver bedst mening:

5. Gem diagram

Gem ved at trykke på det lille disketteikon øverst i diagramruden:

6. Del diagram

Når diagrammet er gemt, kan det deles med kollegaer/teams, så de kan finde det under gemte visninger i diagramruden eller evt. se det på et delt Dashboard.

Delefunktionen har det med at hoppe lidt til og fra i diagramruden :-) Så hvis det driller, så luk og åbn diagramruden igen.

For at dele, skal du trykke på de tre små prikker øverst i diagramruden og vælge "Del":

Delefunktionen er herfra opbygget som øvrige steder i esas (der deles på samme vis som avancerede søgninger samt deling af Dashboards). Se evt. vejledning om deling, hvis du er i tvivl.

(OBS: Hvis du skal dele diagram med kollega/team f.eks. på et Dashboard, skal du dele både den avancerede søgning, selve diagrammet og Dashboardet for at kollega/team kan se det).

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Skræddersy opsætning og startside
Næste Vejledning Afgangsårsager og afmelding
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os