VejledningerDiverse programmer ZoomSikring af Zoom møder

Sikring af Zoom møder

Såkaldt "Zoom bombing" og lignende, hvor personer begynder at dele skærm med upassende billeder og lave støj i møder, skal undgås. Du kan sikre dine Zoom møder ved at begrænse hvor mange der har eller kan få fat på linket til mødet, om der skal være venterum og ved at begrænse hvem der kan dele skærm, have lyd på, osv. når først de er med i mødet. 

1. Indstillinger før mødet

Du kan sætte indstillingerne når du opretter mødet eller på allerede oprettet møde. Se evt. Afhold undervisning/møder med Zoom

  1. Vælg "Generate Automatically" til at oprette møde links automatisk. Det er ikke anbefalet at bruge personlig møde ID til offentlige møder.  
  2. "Security" Passcode: Der bliver oprettet en tilfældig adgangskode. Dette er slået til og kan ikke slås fra. 
  3. Sæt flueben i "Waiting Room": Hvis slået til, kan nye deltagere ikke komme ind i mødet uden at det bliver godkendt af Host. Host og co-hosts notificeres at der er deltagere i waiting room.
  4. Video: Bestemmer om video er slået til som standard for vært eller deltagere. Dette er en standard og ikke en politik, dvs. brugere kan selv vælge at slå video til/fra. 
  5. Enable join before host: Bestem om det skal være muligt for brugere at tilslutte mødet før host. 
  6. Mute partipants upon entry: Slår mikrofonen fra for deltagere når de tilslutter mødet. 
  7. Only authenticated users can join: Sign in to Zoom: Mødet vil kræve at brugere logger ind i Zoom for at deltage i mødet. Dette er anbefalet.  
  8. Klik "Save"

2. Indstillinger under mødet

Under mødet har du en række muligheder for at håndtere en situation hvor deltagerne opfører sig uhensigtsmæssigt.

2.1. Brug sikkerhedsindstillingerne under mødet

Klik "Security".  Her har du følgende valgmuligheder: 

  • Lock Meeting: Vil låse mødet og blokere for nye deltagere. 
  • Enable/Disable Waiting Room: Du kan under mødet slå venterum til eller fra.

Under Allow partipants to: kan du begrænse hvad deltagerne kan: 

  • Share screen: Begræns mulighed for deltagere at dele skærm. 
  • Chat: Begræns deltagere at skrive i chat. 
  • Rename Themselves: Begræns deltagere i at omdøbe deres navn. 
  • Unmute themselves: Fjern mulighed for at unmute sig selv for deltagerne.  

2.2. Brug Waiting Room

Waiting Room giver dig mulighed for at styre hvilke deltagere der må lukkes ind i rummet før og under mødet. Du vil blive notificeret om at der er deltagere i Waiting Room.

 

Du kan også tilføje deltagere fra Waiting Room deltagerlisten. Når du er inde i mødet som Host eller Co-host skal du:

Klik på "Participants"

Du har nu flere muligheder

  1. Klik "Admit all" for at lukke alle i Waiting Room ind
  2. Placer musen over deltageren og klik "Admit" eller "Remove" for at lukke ind  eller fjerne  deltageren

3. Privat Outlook invitation

I Outlook anbefales det at invitationen sættes som privat. Dette vil betyde at ikke andre end selve deltagerne kan se indholdet af invitationen.

0 Kommentarer

Tilføj din kommentar

Send mig en E-mail når kommentaren bliver besvaret