Hvordan sletter jeg? (for superbrugere)

Det er som udgangspunkt forbudt at slette noget i et ESDH-system. Derfor må kun åbenlyse fejloprettelser slettes.

Vi kan kun meget dårligt genskabe slettede sager og sagsmapper. Derfor har kun superbrugere adgang til at slette og superbrugere må kun have sletterettigheder, hvis de har været på kursus.

Hvis man er det mindste i tvivl om, om man er ved at slette det rigtige, så lad være og få en kollega til at kigge med.

Hvis man bliver bedt om at slette noget for en kollega, skal man forholde sig kritisk overfor om det er en fejloprettelse af et dokument/en sag - eller om der er tale om nogen der "rydder op" og vil slette dokumenter, der ikke længere er aktuelle. Det er superbrugerens ansvar, at der ikke slettes materiale, som ikke var fejl- eller dobbeltoprettet.

1. Hvordan sletter jeg et dokument?

Find dokumentet, du vil slette, og højreklik med musen på det.

Tryk nu på "Slet" i menuen.

Bekræft i pop-uppen, at du vil slette dokumentet.

Hvis du har brug for at slette flere dokumenter, kan det nemt gøres ved at markere de pågældende dokumenter først ved at venstreklikke med musen yderst til venstre, som markeret med rød pil herunder.

Dernæst højreklik for at få menuen frem, hvor du kan vælge slet.

2. Hvordan sletter jeg en sag?

Først skal du sikre dig at sagen, du ønsker at slette, ikke har sager under sig. Hvis det er tilfældet, skal du først slette disse. Ellers får man nedenstående advarsel.

Det er vigtigt, at du også sikrer dig, at sagen ikke indeholder værdifulde dokumenter. Du må kun slette sager og dokumenter, der er fejl- elle dobbeltoprettet. Det er ikke tilladt at "rydde op".

For at slette sagen, skal du trykke på knappen "Slet sag", som vist herunder. Bemærk at alle dokumenter i sagen også bliver slettet og ikke kan gendannes!

Tryk dernæst på knappen "Slet site"

3. Hvordan sletter jeg en sagsmappe?

For at slette en sagsmappe, skal man først slette alle sager i sagsmappen. Ellers får man nedenstående advarsel.

Når du har sikret, at alle sager er slettet, skal du trykke på knappen "Slet sagsmappe, som vist herunder. I pkt. 2 i vejledningen kan du se, hvordan man sletter en sag.

Du skal herefter bekræfte, at du vil slette sagsmappen. Det gør du ved at trykke på knappen "Slet site"

4. Hvordan gendanner jeg et slettet dokument?

Bemærk at det kun er muligt at gendanne dokumenter. Det er ikke muligt at gendanne sager og sagsmapper.

For at gendanne et dokument, skal du først klikke på tandhjulet øverst til højre.

Vælg derefter "Indstillinger for websted"

Vælg nu Papirkurv yderst til venstre

Markér det dokument, du vil gendanne (1) og klik så på "Gendan" (2)

0 Kommentarer

Tilføj din kommentar

Send mig en E-mail når kommentaren bliver besvaret