Vejledninger

Skærm- og kameraoptagelse

Opdateret Jun 28, 2021

 På video.kp.dk kan du bruge programmet Kaltura Capture til at lave simple optagelser af din skærm eller med dit webkamera og uploade det til Mine Medier.

Gå til video.kp.dk

Direkte link: https://video.kp.dk

1. Hent programmet

Tryk: "Tilføj ny" (1) og vælg: "Kaltura Capture" (2)

video.kp.dk | Diverse programmer | TOC | Vejledninger | ScreenSteps – Google Chrome

2. Hvis du ikke allerede har installeret Kaltura Capture kommer dette frem og du skal vælge at downloade programmet

KP video – Google Chrome

2.1. Installer programmet

3. Åbn nu programmet fra Windows PC:

Tryk på "Start" knappen (1) og vælg: Kaltura Capture" (2)

Åbn

4. Start optagelse

1. Vælg du om du vil optage fra skærmen. Klik på ikonet hvis du ikke vil, så slås det fra og der kommer et kryds over ikonet.

2. Du kan vælge om der skal optages fra kamera. Klik på ikonet hvis du ikke vil, så slås det fra og der kommer et kryds over ikonet.

3. Du kan vælge om lyden også skal optages. Klik på ikonet hvis du ikke vil, så slås det fra og der kommer et kryds over ikonet.

4. Når du vælger at optage fra skærm, kan du hvilken det skal være hvis du har flere skærme. Du kan vælge om det skal være hele hele skærmen (Full Screen), eller bare et område af skærmen, som du vælger i Select Area.

Video Window for Kaltura Lecture Capture

5. START OPTAGELSE - når du har trykket, viser der sig en nedtæller 3-2-1 og du har mulighed for at standse ved at trykke Cancel:

5. Optagelsespanel

Funktioner i det lille panel er:

  • Stop optageknap - fuldfør optagelsen - (hvid firkant) - Tryk for at stoppe optagelsen. Du bliver bedt om et bekræftelsesfelt.
  • Pause / Genoptag optageknap
  • Annuller optageknap - kassér optagelse
  • Forløbet tid
  • Minimer ikon
  • Blyantikon for at åbne en tavle med skriveredskaber der kan bruges under optagelsen
  • Mikrofon
  • Pause-knap - (rød cirkel) Tryk for at pause.

6. Slut optagelse

Tryk på den grå knap og svar på om du er sikker på at ville stoppe.

Når du er færdig med optagelsen, vises en meddelelse om optagelsen. Du kan her ændre titel, beskrivelse og tilføje tags.

Vælg en af følgende muligheder:

Delete for at slette din post.

Save and upload for at uploade til Mine medier.

Save for at gemme i dit bibliotek med poster. Du kan uploade på et senere tidspunkt fra dit mediebibliotek

New Recording - før der startes en ny optagelse bliver du bedt om en bekræftelse på, at du virkelig vil forlade den du var i gang med.

Når du gemmer en optagelse uden at uploade den, åbnes et vindue med muligheder for at uploade eller slette dine medier.

En statuslinje viser at der uploades, og der kommer besked når den er færdig.

Du kan slette individuelle optagelser ved at klikke Delete eller dem alle ved at klikke på papirkurven.

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

Send mig en email når nogen besvarer denne kommentar
Forrige Vejledning Playlister og Kanaler
Næste Vejledning Video Editor: Rediger video, Hotspot og Quiz
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os