Vejledninger

Frigør plads på din harddisk fra Teams og OneDrive

Senest opdateret

I nogle tilfælde kan der være en pladsmæssig besparelse hvis man nøjes med at have sine filer liggende på OneDrive eller Teams og ikke samtidigt på computeren.

Hvis man har haft åbnet en stor fil f.eks. en længere video så vil den ligge både på din computer og i dit OneDrive. eller Teams Her kan du fjerne kopien der ligger lokalt på din computer.

Vær opmærksom på, at du ikke må slette filerne fra stifinder, fordi dette også sletter filerne fra Teams og OneDrive. Denne vejledning handler om at du kan frigøre plads på din computer, uden at du sletter filerne helt.

Denne vejledning handler om at frigøre plads på din harddisk ved at fjerne filerne lokalt, og stadig bevare dem synlige i stifinderen, uden at slette dem helt fra skyen. Hvis du ønsker at stoppe denne synkronisering til stifinder, så du ikke længere har dem synkroniseret til din PC overhovedet, skal du følge denne vejledning:

Stop synkronisering af bestemte mapper

1. Åbn Stifinder  og gå til "KP" (filer fra Teams) (1)  eller "OneDrive - KP" (2)

KP

2. Find mappen (Du kan også vælge en enkelt fil) :

Under kolonnen: "Status" er der ud for mappen et grønt flueben (1) der betyder at mappen og dens filer er synkroniseret og ligger i samme version BÅDE på computeren OG i Teams/OneDrive. Dermed optager mappen og filerne plads på din harddisk. Den blå sky symboliserer at mappen er synkroniseret, men at filerne kun ligger i skyen og ikke på computeren, hvorved de ikke fylder noget på din harddisk.

3. Højreklik nu på mappen (1) og vælg undermenuen: "Frigør plads" (2)

4. Nu ændres ikonet igen til en blå sky som symboliserer at mappen og mappens indhold af filer (kun) ligger i skyen i Teams/OneDrive og ikke fylder noget lokalt på din harddisk

Vær særligt opmærksom på om der optræder fejl efter frigørelsen af filer.

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Gendan OneDrive filer fra papirkurven
Næste Vejledning Stop synkronisering af bestemte mapper
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os