Vejledninger

Kontering i SDI

Senest opdateret

For at kontere en faktura eller en kreditnota i SDI skal du på Dashboardet trykke på fakturaikonet i menuen øverst på siden. Dermed kommer du ind i SDI's fakturamodul. Lad være med at forsøge at logge dig ind på fakturaen via menuen "Aktiviteter" på Dashboardet, det er bare en oversigt.

På dit skrivebord i fakturamodulet klikker du nu på den indbakke, hvor du har fakturaer liggende til behandling. Hvis der ligger fakturaer til behandling i indbakken, vil der nederst til højre på indbakke ikonet være påhæftet en lille firkant med et tal. Tallet indikerer hvor mange fakturaer der ligger i indbakken.

I den oversigt der nu bliver åbnet, skal du klikke på ikonet yderst til venstre på linjen. Ikonet ligner et billede af et bjerg.

Fakturaen er nu åbnet til behandling. Hvis du ikke kan se originalfakturaen til højre i skærmbillede, så skal du i ikon menuen øverst på siden trykke på ikonet "Vis faktura" (Ikonet ligner fire vandrette streger med en firkant til højre for dem). Scrol nu ned til bunden af siden til menupunktet Konteringslinjer. Hvis der i stedet står Dokumentlinjer, så tryk på parentesen til højre hvor der står "Skift til konteringslinjer". 

Hvis fakturaen ikke åbner, og du i stedet får en fejlside frem hvor der står at fakturaen er fortrolig. Så skal du kontakte regnskab enten på [email protected] eller på tlf. 24296380.

Når du konterer, er der tre dimensioner, du skal udfylde: Konto, Alias og Aftale. De andre konteringsdimensioner må du ikke rører ved. De bliver autoudfyldt, når du har påført Alias. Medarbejdere i FM skal dog også udfylde feltet "Specifikation".

Der er to måder at konterer på i SDI, uanset hvilken metode du vælger skal du altid starte med at udfylde konto og derefter alias. Den første måde er at skrive direkte i konteringsfelterne. Når du har udfyldt Konto og Alias, skal du trykke på det disketteikon, der kommer frem, når du begynder at konterer, for at gemme konteringen. Derefter udfylder du feltet Aftale. KP bruger PT ikke Aftalefeltet til noget, men det er en systemstandard at den skal udfyldes. Den skal derfor altid udfyldes med "Ikke aftale dækket" uanset hvilke aftale, der kan ligge i rullemenuen.

 

Den anden metode til at konterer er at trykke på de tre prikker øverst til højre i feltet Konteringslinjer. 

I den menu der nu kommer frem vælger du "Konter linje"

På den side der nu kommer frem udfylder du Konto og Alias og tryk Gem. Vær opmærksom på at Aftale ikke kan udfyldes på denne konteringsside. Aftale skal efterfølgende udfyldes nederst på konteringslinjen.

Fakturaen er nu konteret og du kan nu scrolle op øverst på siden og trykke på Godkend. 

Hvis du er rekvirent, så vil fakturaen nu blive sendt til godkendelse hos den chef, der er standard godkender på det stednummer, som det valgte Alias er koblet op til. 

Hvis du er godkender, så bliver fakturaen automatisk sendt til KP's økonomisystem Navision, hvor den vil blive kontrolleret, bogført og betalt af Regnskab.

Hvis du er i tvivl om hvilket Alias du skal anvende, kan du via dette værktøj fremsøge alias. Konteringsvejledning - Power BI

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Fordeling af fakturaer i SDI
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os