Vejledninger

Hvordan sætter jeg specielle rettigheder?

Senest opdateret

Du skal sætte specielle rettigheder på en sagsmappe eller sag, hvis den indeholder personfølsomme eller fortrolige oplysninger. Sagen skal afgrænses til så få relevante personer, som muligt. Du kan læse mere om informationssikkerhed på KP Intra

1. Hvordan ændrer jeg på en sagsmappe/sags rettigheder?

Tryk på "Rediger sagsmappe/sag

Tryk dernæst på tandhjulsfanen og sæt et flueben i 'Specielle rettigheder'.

Det er muligt at vælge rettigheder på følgende niveauer: 1) Læser 2) Sagsbehandler 3) Superbruger.

Læser: Kan kun læse indhold og ikke redigere.

Sagsbehandler: Kan læse og redigere indhold.

Superbruger: Kan læse, redigere og slette indhold.

2. Om konkrete valg af rettigheder

2.1. Ændring af rettigheder for superbrugere

Det er ikke muligt for almindelige brugere at se eller ændre på superbrugerrettigheder. Hvis du har behov for at fjerne rettigheder for superbrugere til en sag eller sagsmappe, skal du derfor kontakte en superbruger, der kan gøre det for dig.

Gruppen 'SOD_SuperUser_FLS' indeholder alle superbrugere for Sag og Dokument, hvilket vil sige ca. 70 personer i skrivende stund.

2.2. Hvilke rettigheder skal jeg ændre til?

1) Grupperne SOD_Reader_FLS og SOD_Editor_FLS indeholder alle medarbejdere på KP. Du skal derfor fjerne disse, hvis alle medarbejdere ikke skal have adgang til at se indholdet i din sag.

2) Hvis du fjerner SOD_Editor_FLS fra feltet Sagsbehandler uden at fjerne SOD_Reader_FLS fra feltet Læser, så har alle medarbejdere fortsat adgang til at læse indholdet.

3) Du kan vælge at tildele rettigheder til navngivne personer eller grupper. Du kan søge efter navn eller initialer på en person og vælge vedkommende. Det anbefales at søge efter initialer, så du er sikker på, at du finder den korrekte person. Du kan også søge efter en gruppe, f.eks. alle_ansatte_fit, der er alle ansatte i Forretnings-IT.

Generelt anbefales det at vælge grupper frem for enkeltpersoner.

Tryk på knappen 'Gem', når du er færdig.

3. Nedarvning af rettigheder fra sagsmappe til sag

Når du ændrer rettigheder på en sagsmappe, så nedarves/sættes de samme rettigheder på alle sager i den sagsmappe. Der vil dog ikke være noget hængelåsikon på sagerne (2), kun på sagsmappen (1).

Hvis du trykker på "Rediger sag" og vælger tandhjulsfanen, så er der heller ikke sat flueben i 'specielle rettigheder' (3) - men hvis du selv sætter flueben, vil du kunne se, at der er sat de samme rettigheder som på den overordnede sagsmappe.  

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Introduktion til Sag og Dokument (Videovejledning)
Næste Vejledning Hvornår og hvordan om sikkerhed i Sag og Dokument (Videovejledning)
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os