Vejledninger

Selvbetjeningsstudie for video T18.C347

Senest opdateret

Selvbetjeningstudiet er et studie hvor du, som ansat ved KP, selv kan producere, Zoom møder/webinar, Teamsmøder eller optage videoer feks. Zoom eller Powerpoint, som f.eks. undervisnings- og vejledningsvideoer. Selvbetjeningsstudiet løfter niveauet af kvaliteten af dit slutprodukt uden at det er kompliceret at bruge.

I nedenstående vejledning står der alt hvad du skal vide omkring det tekniske setup.

Studiet bookes via Outlook kalenderen, under tilføj kalender søges på *T18 C347. Husk at booke minimum 1 ekstra time til klargøring af mødet samt en halv time til at pakke ned efter endt møde. Du modtager en email når bookingen er accepteret.

For brug af selvbetjeningsstudiet er det er en forudsætning at du er fortrolig med almindelig brug af Zoom eller Teams møder.

Vejledninger Zoom: https://vejledninger.kp.dk/m/diverse/c/321131

Vejledninger Teams: https://vejledninger.kp.dk/m/teams/c/334821

1. Opstart og tilslutning.

1.1. Start med at tænde studielamperne (1) og kamera/lyd (2).

1.2. Den midterste store Godoxlampe (3) tændes på den sorteboks (4) der hænger bag på lampen nærmest døren.

1.3. Lampen tændes ved at holde Power(5) inde i 3 sekunder. Lysstyrken (Brightness) kan ændres på hjulet(6) lysstyrken er god omkring 30%. Farvetemperaturen (Colortemp) kan ændres på hjulet(7) og skal stå på 4400k.

1.4. På hylden under kontakterne finder du videoboksen "Blagmagic Web Presenter"(5)(sender billede og lyd til din computer). Videoboksen starter op når du tænder for kontakten med Kamera/Lyd(6). Tilslut USBc-kablet(7) fra videoboksen til din computer.

1.5. På Lenovo PC har du 2 USBc indgange. Og det samme på Dynabook. Så du kan have strømstik i den ene USBc indgang og videoboksen i den anden USBc indgang.

1.6. Åbne Zoom, tryk på pilen ved kameraikonet og vælg "Web Presenter 4K" under "Select a Camera" (1)

1.7. Tryk på den lille pil ud for mikrofon ikonet. Under "Select a Microphone" vælg "Mikrofon (Web Presenter 4k)"(2). ”Select a Speaker” skal stå på Højtalere(3)

2. Kamera indstilling

2.1. Kameraet (1) kan zoome ud og ind og justeres op og ned. Referenceskærmen (2) bruges kun til at se beskæring af billedet.

2.2. Brug den grå fjernbetjening til at styre kameraet. Tryk på knappen Cam1 (1) for at aktivere kameraet.Brug "T" og "W" (2) til at zoome ud og ind.Brug pil op og ned (3) til at justere luften over jeres hoveder så det ser godt ud.

2.3. Hvis du vil gemme indstillingen/beskæringen så hold "Preset" (1) + valgfrit nr. fra 1-12 (2) nede i 5 sek. På den måde kan i både lave en stor beskæring (til 2-3 mennesker i billedet) og en lidt tætter beskæring (til 1 person i billedet)

Der er også almindelige USB webcam's til rådighed i selvbetjeningsstudiet

3. Audio

3.1. I loftet er der placeret 2 professionelle mikrofoner(1), som fint dækker området omkring bordet (1)

3.2. Den trådløse bøjlemikrofon er det bedste valg hvis man er på én ad gangen eller skal fungere som moderator i en debat e.l. Mikrofonerne i loftet og den trådløse mikrofon kan bruges på samme tid. Man tænder Mikrofonen ved at åbne dækslet og hold knappen "ON/OFF" nede indtil den tænder, og det samme når du skal slukke for den.

3.3. Lav en lyd-test i zoom ved at trykke på den lille pil ved Mikrofon-ikonet og vælg ”Audio Settings” (1).

3.4. Sørg for at ”Højtalere” er valgt under ”Speaker"(2) og at ”Mikrofon (Web Presenter 4k)” er valgt under ”Microphone”(3). Tryk på "Test Speaker"(4), hører du lyd i dine højtalere er alt ok. Tryk på ”Test Mic”(5) og tal ind i mikrofonen (krads evt. på mikrofonen, derved er det lettere ved gen-afspilning at høre hvilken mikrofon du tester). Får du lyd tilbage så virker opsætningen.

Der er ingen eksterne højtalere i selvbetjeningsstudiet, Højtaler-lyd sker fra den computer der afvikler mødet.

I studiet findes også Jabra Speak 510 (skildpadde) som kan tilsluttes som mikrofon og/eller højtaler.

4. Referenceskærm/TV-tårn

4.1. Der er et TV-tårn (1) til rådighed som man feks. kan bruge til at vise Powerpoints. Kobbel HDMI stik til computeren. Hvis måden at dele skærm på, skal ændres, så tryk Windows+P. På Mac skal man i indstillinger/skærm hvis man vil ændre måden at dublere skærm på.

5. Baggrund

5.1. Der er mulighed for at have et tæppe som baggrund, eller hænge greenscreen op hvis man ønsker at indsætte en virtual baggrund. Hvis du skal arbejde med greenscreen, så husk ikke at have tøj i grønne nuancer på.

5.2. Hvis du bruger greenscreen skal du i Zoom, trykke på pilen ved videoikonet, og vælge "Choose Virtual Bacground", og derefter sætte hak ved”I have a green screen”

6. Info

Luk vinduer inden start (hvis i har luftet ud), rul gardinerne ned og sluk loftlyset (kontakten til højre for indgangsdøren). Sørg for jeres mobiler er på lydløs.

Efter endt livestream:
- Efterlad studiet som da i kom. Har i brugt ekstra udstyr pakkes det værk.
- Sæt den trådløse mikrofon i opladeren.
- Tag jeres affald og kopper med jer (Der er ingen skraldespand i studiet)
- Sørg for at alt lys og kontakter er slukket

Hvis du oplever fejl og mangler i et lokalet, så vil det være en stor hjælp hvis du lagde en sag i basen her - Genvej til baseformular

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Upload en 360° / VR video
Næste Vejledning Selvbetjeningsstudie for video CC K2.10
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os