Denne vejledning viser, hvordan du anvender video i Det Digitale Læringsmiljø. Du får en gennemgang af de muligheder, platformen tilbyder, samt vejledning i, hvordan du indsætter og deler videoer, så de understøtter dine læringsmål og skaber værdi for de studerende.
Video kan styrke undervisningen ved at gøre fagligt indhold mere levende, skabe variation i læringsaktiviteterne og understøtte de studerendes forståelse. Som underviser kan du bruge video til blandt andet introduktioner, faglige oplæg, instruktioner, feedback og opsamling på undervisningsforløb.
Du kan altid finde værktøjer til at optage og redigere video og lyd under vejledning.kp.dk og afsnittet video og lyd
Både studerende og undervisere kan bruge Opgaver i Hold Teams til nemt at vise, dele og aflevere videoer som en del af undervisningen.
- 1) Hvis du som underviser vil dele en video som en del af en Opgave i Temas, skal du i menuen "Vedhæft" trykke på "Filer i skyen" og vælge den fil du vil dele.
- 2) Du kan også dele et link til en video i video.kp.dk. I video.kp.dk skal video-deling være sat til "Ikke Listet"
- 1) Som studerende kan du aflevere en video i Temas Opgaver ved at trykke på "Vedhæft" og vælge "Filer i skyen" og vælge den fil du vil dele.
- 2) Du kan også dele et link til en video i video.kp.dk. I video.kp.dk skal video-deling være sat til "Ikke Listet"
Vær opmærksom på at tilføjer du en YouTube video til video.kp.dk, så kan man pt. ikke hente det link ind i lektionsplanen. Fejlen er meldt til leverandør.
Ønsker du at tilføje en YouTube video, så skal du linke direkte fra YouTube til lektionsplanen.
- 1) Start med at uploade videoen du skal bruge ved at gå på video.kp.dk og trykke på "Tilføj ny" og "Upload Medier"
- 2) vælg den video du vil uploade
- 3) Skriv et navn på videoen
- 4) Vælg"Ikke Listet" (Videoen vil kunne ses af alle med et link til siden (internt og eksternt))
- 5) Tryk "Gem"
- 6) Tryk på "Del"
- 7) Kopier linket under fanen "Link til medieside"
- 8) Du kan altid gå tilbage til "Mine Medier" hvis du skal finde de videoer du har uploadet
- 9) Åben den lektion i Lektionsplanen hvor du vil indsætte videoen og tryk på "+Tilføj link"
- 10) Indsæt linket i øverste Link-felt
- 11) Skriv evt. en beskrivelse til videon
- 12) Tryk på Gem
Du har ny tilføjet en video til din Lektionsplan
Du kan bruge "Delt" i dit Teams Hold til at dele vidoer. Her kan studerende også uploade afleverings-videoer i en mappe du opretter
Mappen "Klassematerialer" er en prædefineret låst mappe som studerende kun har læseadgang til.
- 1) I dit Hold Team trykker du på "Generel"
- 2) Tryk på "Delt"
- 3) Tryk på pilen ved "General" og vælg "New folder"
- 4) I den popup der kommer skriver du navnet på mappen og du har nu en mappe som de studerende kan ligge videomateriale (og andet materiale) ned i.
- 5) Hvis du ønsker at lave en låst mappe som de studerende kun har læseadgang til, kan du klikke på de 3 prikker ud for mappen
- 6) Vælg "Administrer adgang"
- 6) I popuppen vælger du "Grupper"
- 7) Tryk på "Medlemmer af "Holdnavn""
- 8) Vælg den adgang som du ønsker og slut af med "Anvend"
- 9) tryk på krydset og du kommer tilbage til "Delt"-oversigten
På video.kp.dk kan man dele medier som et link eller oprette en Kanal hvor man kan samle en række medier og playlister og her dele med studerende og ansatte på KP
Når du har haft et Teamsmøde eller lavet en Teamsoptagelse vil den som standard være gemt i 60 dage, derefter slettes det automatisk medmindre du forlænger eller fjerner udløb. Se i den her vejledning hvordan du fjerner/forlænger udløb
Hvis du kopiere mødeoptagelsen over i f.eks. et Hold Teams "Delt" mappe, så fjernes udløb automatisk.
- 1) Når du har afsluttet dit Teamsmøde/optagelse skal du gå til "Delt" i den Kanal du har holdt mødet i
- 2) I mappen "Recordings" finder du dine optagelser tilhørende Kanalen
- 3) Hold musen hen over filen du vil kopiere over i et andet Teams eller Kanal og tryk på de 3 prikker (Ellipsen)
- 4) Vælg "Copy to"
- 5) I kassen der kommer frem vælger du det Team og Kanal samt hvilken mappe du vil kopiere til.
- 6) Tryk på "Copy here"
- 7) Gå nu over i det Team og i den mappe du har kopieret til og her vil du se en kopi af optagelsen. Tryk på den og den åbner nu i ClipChamp filhåndtering
- 8) I ClipChamp filhåndtering kan du nu se at optagelsen har "Ingen Udløb"





















0 kommentarer
Tilføj din kommentar