Vejledninger

Optaget undervisning

Senest opdateret

Som underviser på KP kan du benytte læringsplatformen Itslearning til at planlægge undervisning og kommunikere med de studerende. På læringsplatformen kan du planlægge undervisning, dele filer, oprette opgaver og meget mere.

Denne vejledning indeholder forslag til, hvilke programmer der er brugbare, når du vil afholde undervisning der inkluderer et videoformat. Videoerne kan deles via læringsplatformen, så du kan samle dine undervisningsmaterialer.

1. Skærmoptagelse med video.kp.dk - (Anbefalet af KP)

Video.kp.dk er KPs medieplatform for studerende og medarbejdere. her kan du:

  • Gemme videoer, billeder og lydfiler på en sikker måde på servere i Danmark.
  • Dele medier med brugere i og udenfor KP  eller bruge dem direkte i Itslearning
  • Organisere og samle medier i kanaler og playlists
  • Lave skærmoptagelser og simpel videoredigering
  • Tilføje quizzer, kapitler og hotspots m.m. til dine videoer

Se her hvordan du laver en skærmoptagelse i video.kp.dk - Vejledning i skærmoptagelse

Ønsker du at se hvad video.kp.dk ellers kan - Se alle vejledningerne her

Videovejledning med gode råd til, hvordan du laver en god PowerPoint til skærmoptagelse/screencast - Se den her

Når du laver undervisningsvideoer, så lav hellere flere korte på max 10min, frem for én lang på 1,5time. Det er lettere at uploade til de forskellige platforme, og de studerende vil takke dig.

2. Skærmoptagelse af møder/undervisning i Zoom

Det er muligt at optage din undervisning/møder, når den afholdes via Zoom. Det er kun hosten/mødeansvarlige der har adgang til at optage i Zoom, såfremt deltagere/studerende skal kunne optage, skal du manuelt give dem adgang til det. Obs. anvendes chatten i Zoom vil denne ikke fremgå på optagelsen med lyd og billede, chatten vil blive gemt som en seperat fil.

Videovejledning til, hvordan du optager i Zoom - Se den her

Hvis du har brug for at klippe din Zoom optagelse til efter optagelsen kan du oploade videoen til video.kp.dk og bruge redigeringsværktøjet. Se hvordan du gør her - Vejleding til redigering i video.kp.dk

Vær opmærksom på følgende, hvis du optager en undervisning via Zoom:

  1. Inden undervisningen optages, bør de studerende orienteres om, hvordan de kan være anonyme i optagelsen (eks. slukke kamera og mikrofon) og deltage med spørgsmål via chat. De studerende bør tillige oplyses om, til hvilket formål optagelsen anvendes, hvem der får adgang til den og hvornår den slettes.
  2. Hvis optagelsen deles på tværs af grupper/rum, bør det oplyses til de studerende, som optræder i optagelsen.
3. Deling af egenproducerede videoer med de studerende

Video.kp.dk er KPs medieplatform for studerende og medarbejdere, her kan du gemme videoer, billeder og lydfiler på en sikker måde.
Du kan dele medier med brugere i og udenfor KP. Organisere og samle medier i kanaler og playlists. Lave skærmoptagelser og simpel videoredigering samt tilføje quizzer, kapitler og hotspots m.m. til dine videoer.

Anvender du Itslearning, har du også mulighed for at uploade din video direkte der fra, f.eks. ind i en plan for et givent hold.

Har du brug for support til at gennemføre din undervisning digitalt, kan du kontakte Basen her - Formular til Basen

Ved akutte henvendelser kan man ringe på KP hovednummer 70 890 990 og taste “3”, så kommer man direkte igennem til en medarbejder fra FMIT, som kan afhjælpe med tekniske spørgsmål.

Forrige Vejledning Programmer til asynkron undervisning
Næste Vejledning Introduktion til undervisning/møder med Zoom
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os