Vejledninger

Brugergrænsefladen i NVivo

Senest opdateret

Når du starter et nyt projekt, starter du med et blankt lærred. Efterhånden som du importerer filer og opretter koder og cases, vil der komme flere funktioner i NVivo. For at navigere i dit projekt og alle de forskellige muligheder, er der fem grundlæggende dele af brugergrænsefladen, du skal kende. Der er også forskellige muligheder for at ændre placering og størrelse for de forskellige visninger, så brugergrænsefladen fungerer optimalt for dit behov.

1. Brugergrænsefladens fem dele
  1. Navigationsområdet: Det blå område i venstre side af skærmen er der hvor dine mapper med filer, koder osv. ligger.
  2. Menulinjen: I toppen af skærmen ligger menulinjen, hvor du tilgår de grundlæggende funktioner. Der er syv faste menuer (file, home, import, create, explore, share, modules). Der vil nogle gange være midlertidige menuer, der er knyttet til de elementer, du arbejder i. Hvis du f.eks. har et dokument åbent, vil der være et menupunkt for dokumentet.
  3. Undermenuer: Når du trykker på et menupunkt i menulinjen, får du vist en række undermenuer. Det er en oversigt over handlinger du kan foretage i pågældende menupunkt.
  4. Listevisning: Her er en oversigt i listeform over de elementer, der er i den mappe, du har valgt i navigationsområdet. Hvis du har trykket på ’files’, får du vist en liste over dine filer. Hvis du har trykket på ’codes’, får du en liste over dine koder. Og så fremdeles.
  5. Detaljevisning: Hvis du dobbeltklikker på et element i listevisning, åbnes et nyt vindue, der viser indholdet i detaljeret visning. Hvis du f.eks. trykker på en af filerne i listevisningen, får du vist filen i sin fulde længde.
2. Justering af brugergrænsefladen

Når du opretter et nyt projekt, vil detaljevisningen som standard ligge til højre for listevisningen. Det kan fungere ganske fint når man sidder med store skærme, men på farten med en laptop, vil detaljevisningen blive noget sammenpresset. Det er muligt at flytte detaljevisningen ned under listevisningen.

  1. Du kan flytte detaljevisningen ned i bunden af skærmen ved at trykke på 'Home' i menulinjen og vælge 'Workspace' i undermenuen.
  2. I dropdownmenuen kan du skifte mellem om detaljevisningen skal vises til højre for listevisningen (Right) eller nedenunder (Bottom).
  3. En anden mulighed er at åbne detaljevisningen i et nyt vindue. Tryk på det lille symbol med to skærme for at 'undocke' detaljevisningen, dvs. trække den løs fra brugergrænsefladen og få mere skærmplads til at gennemgå dine data.
  4. Endeligt kan du også trække i de forskellige visninger for at give dem mere eller mindre plads. Placer musen på grænsen mellem visninger, tryk og træk. Navigationsvisningen kan også foldes sammen hvis du synes den fylder for meget. Tryk da på den lille pil i toppen af navigationsområdet.

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Sådan opretter du et nyt projekt
Næste Vejledning Sådan importerer du filer til NVivo
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os