Vejledninger

Overblik over dine koder

Senest opdateret

Efterhånden som du får tygget dig gennem dine data og oprettet koder (eller masseopretter koder via tekstsøgning) får du brug for at danne dig et overblik over dine koder. Alle de koder, du opretter, bliver placeret under ’Coding’ i navigationsvisningen. Der er forskellige måder hvorpå du kan se hvad du har kodet. En mulighed er at åbne dine koder i listevisning. En anden mulighed er at se dine koder i dine data.

1. Listevisning af dine koder
 1. Tryk på ’Codes’ under ’Coding’ for at åbne dine koder i listevisning.
 2. I listevisningen kan du se hvor mange filer, koden optræder i (Files), og hvor mange gange koden optræder i alt i dit dataset (References).
 3. Dobbeltklik på koden i listevisning for at åbne detaljevisning for koden.
 4. I detaljevisningen kan du se koden alene eller i kontekst. For at ændre på mængden af kontekst, marker al tekst (Ctrl+A), højreklik, vælg ’Coding Context’ og derefter hvor megen kontekst du ønsker.
 • Ingen (none) kontekst viser den kodede tekst alene.
 • Smal (narrow) kontekst viser fem ord på hver side af koden.
 • Bred (broad) kontekst viser hele paragraffen, hvor koden optræder.
2. Dyk ned i filen via detaljevisningen
 1. Når du åbner en kode i detaljevisningen, ser du en oversigt over alle de steder, koden optræder i dine data. Referencerne er sorteret fil for fil. Den blå farve i overskriften indikerer at det er et link. Tryk på linket for at åbne filen og se koden i sin fulde kontekst.
 2. Filen åbner nu på en ny fane, hvor koden er highlightet. Scroll ned for at se de andre steder i filen, hvor koden optræder.
3. Se de forskellige koder i dine filer
 1. Når du har lavet koder i dine data, kan du få vist koderne i dine filer. Åbn en fil fra listevisningen ved at dobbeltklikke på den.
 2. I menulinjen er 'Document' dukket op som midlertidig menu. Her kan du se hvilke funktioner, du har til rådighed i forbindelse med din fil.
 3. For at få et overblik over dine koder, kan du trykke på 'Coding Stripes' og vælge 'All'.
 4. Du vil nu se en ekstra boks i højre side af skærmen hvor dine koder findes ud fra det sted i filen, de optræder. Når du scroller i teksten, følger kodestriberne med.
 5. Hvis du klikker på en 'coding stripe', vil koden blive highlighted i teksten.

Standardindstillingen for 'coding stripes' er at de får tildelt automatiske farver (Automatic Colors). Hvis du klikker på 'Item Colors' i dropdownmenuen, vil striberne tage de farver, som du selv har markeret dine koder med.

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Massekodning: opret koder via tekstsøgning
Næste Vejledning Organiser dine analyseenheder med Cases
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os