Vejledninger

Massekodning: opret koder via tekstsøgning

Senest opdateret

Hvis du arbejder med en stor mængde data og gerne vil kode bestemte begreber uden at skulle kode hvert enkelt tekststykke manuelt, så kan du søge i tekst og kode alle resultaterne af søgningen på én gang.

1. Foretag en text search query
 1. Tryk på ’Explore’ i menulinjen og derefter ’Text Search’. Så popper ’Text Search Query’ op på en ny fane.
 2. Vælg hvilke data du vil søge i. ’Files & Externals’ søger i alt. Vælg ’Selected Items’ hvis du kun vil undersøge dele af dit dataset.
 3. I søgefeltet kan du skrive et eller flere ord og bruge søgeteknikker som ved søgning i databaser og lignende. Brug dropdownmenuen ’Special’ for at se mulighederne for søgeoperatorer og specialtegn.
 4. Tryk på ’Run Query’ for at starte søgningen.
2. Få overblik over resultaterne af tekstsøgningen
 1. Når du har kørt en text search query, får du en oversigt over hvilke filer, der indeholder dit søgeord
 2. Under ’References’ og ’Coverage’ kan du se hvor ofte søgeordet optræder i en fil og hvor stor en del af den samlede dækning, der er i filen.
 3. I menupunkterne til højre for resultatlisten kan du vælge andre visninger. Vælg ’Reference’ for at se søgeordet i kontekst. Vælg ’Word Tree’ for at få en visualisering af ordet i kontekst i form af et ordtræ.
3. Opret en ny kode baseret på tekstsøgningen
 1. Når du har foretaget en text search query, kan du vælge at gemme resultatet som kode. Det betyder at alle de steder i dine data, hvor søgeordet optræder, på én og samme tid vil blive kodet. For at gemme dit søgeresultat som kode, tryk på ’Save Results’.
 2. I dialogboksen vælg ’Create Results as New Code or Case’.
 3. Tryk på ‘Select’ for at vælge hvilken kategori dit søgeresultat skal gemmes som. Vælg ’Codes’ i den boks, der popper op og tryk ’OK’.
 4. Giv koden et navn og evt. en beskrivelse. Afslut med ’OK’.

Det kan være en god idé at indikere i navn eller beskrivelse at det er en automatisk oprettet kode, så du kan kende forskel på de koder, du har oprettet manuelt ved selv at gennemgå teksten, og hvilke, du har fået NVivo til at mængdeoprette.

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Sådan koder du dine data
Næste Vejledning Overblik over dine koder
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os