Vejledninger

Hvordan sender jeg afslag til kandidater via Emply?

Senest opdateret

Denne vejledning tager udgangspunkt i, at du er logget ind i Emply og befinder dig på dashboardet.

 • Gå til "Mine jobopslag" på dashboardet og klik på det job, hvor du gerne vil sende afslag.

1. Tryk på fanen "kandidater":

I Emply skal du håndtere:

 1. kandidater som har været til samtale - De skal have telefonisk afslag og herefter tildeles en diskvalificeringsgrund
 2. kandidater som ikke har været til samtale - De skal have skriftligt afslag og herefter tildeles diskvalificeringsgrund

Begge beskrives i hhv. afsnit 1 og afsnit 2 i denne vejledning.

1. Kandidater som har været til samtale og har fået telefonisk afslag

Kandidater som I har haft til samtale, og som I har givet telefonisk afslag skal ikke have tilsendt et skriftligt afslag. Dem nøjes I med at tildele en diskvalificeringsgrund inde i Emply:

 1. Tryk på 1. samtaler (eller 2. samtaler, hvis I har haft det)
 2. Sæt flueben ud for en eller flere af de kandidater, som har fået telefonisk afslag - en eller flere afhænger af, om de skal have samme diskvalificeringsgrund.
  Bemærk - pas på ikke at vælge den kandidat I har valgt at ansætte, hvis I ikke allerede har flyttet den/dem over i valg af kandidat
 3. Tryk på Kandidatproces

Vælg nu den diskvalificeringsgrund, der passer bedst - f.eks. 'Ikke et match ift. personlighed':

Når du har tildelt diskvalificeringsgrunde, vil kandidaterne fortsat ligge under fanen '1. samtale' (eller 2. samtale), men under arkiveret:

2. Kandidater som IKKE har været til samtale, og som skal have skriftligt afslag

Når du har givet telefonisk afslag til dem, som har været til samtale og arkiveret dem som vist i afsnit 1 ovenover, så er det tid til at sende skriflige afslag til de kandidater, som ikke har været til samtale.

 1. Tryk på "Ansøgt" i proceslinjen
 2. Marker én eller flere kandidater, som du vil give et afslag.
  Ved stillinger med rigtig mange ansøgere, kan du hakke af ud for "Kandidat", så der sættes flueben ud for alle kandidater. Vær dog obs på, om der er nogen under 'Ansøgt', som ikke skal have skriftligt afslag.
 3. Klik på ”Besked”

De valgte kandidater er nu hentet ind i en mail. OBS: Mailen sendes seperat til hver kandidat.

 1. Vælg skabelon "Afslag til kandidat" under "Skabelon". Du får nu præsenteret et standard afslag, som du har mulighed for at redigere. Psst… Det kan være godt givet ud at tilpasse afslaget til jeres stilling ved at beskrive, hvilke kriterier I har lagt vægt på og valgt ud fra. Det kan spare jer for mange henvendelser fra kandidater efterfølgende og give tilfredse kandidater, som føler sig godt behandlet, fordi I har brugt tid på at begrunde afslaget.
 2. Når afslaget er klar, klik på "Send nu"

Du bliver nu bedt om at vælge den diskvalificeringsgrund, som passer til den eller de kandidater, du netop har sendt besked til.

 1. Klik på ”Diskvalificer” og vælg den diskvalificeringsgrund, som du vil give valgte kandidater. Ved besked til mange kandidater på en gang, kan du vælge den, der hedder 'Masseafslag'. Bemærk: Kandidaten bliver ikke informeret om diskvalificeringsgrunden, som udelukkende bruges til rapportering.  
 2. Tryk "Gem"

Nu har du arkiveret valgte kandidat(er) med et afslag. Disse finder du i proceslinjens 'Ansøgt' (1) og under '"Arkiveret" (2):

Næste skridt - Opstart af ansættelsesproces

Hvis I ikke allerede har gjort det, finder I her en vejledning til, hvordan I flytter jeres kandidat til "Valg af kandidat" i Emply for at igangsætte en ansættelsesproces: Valg af kandidat

Arkivering af jobopslag

Når I har flyttet jeres kandidat til "Valg af kandidat" og sendt afslag til øvrige kandidater, står HR for at arkivere jobopslaget. Efter arkivering vil jobopslaget ikke længere fremgå af din joboversigt, men være at finde under fanen "Arkiveret":

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Hvordan indkalder jeg til ansættelsessamtaler i Emply?
Næste Vejledning Ansættelsesproces herunder intern ansættelse
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os