Vejledninger

Rummets grupper

Senest opdateret

Rummets grupper er grupper, som undervisere i rummet kan lave. Grupperne kan både sammensættes manuelt eller automatisk, og fx være arbejds- eller studiegrupper.

Studerende og undervisere kan være medlem af flere grupper i rummet, og der kan laves undergrupper til grupper, så hvis der fx er et storhold, der inddeles i A og B, så kan disse grupper yderligere inddeles i fx A1, A2, og B1, B2.

I denne vejledning gennemgår vi:

  1. Opret rumgruppe
  2. Administrer rummets grupper

1. Opret rumgruppe

1.1. Tilgå det rum, du vil oprette grupper i. Vælg 'Mere' i rummets menu (1), og vælg derefter 'Rummets grupper' (2)

1.2. I oversigten kan du se de eksisterende grupper i rummet

1. Her kan du manuelt oprette en rumgruppe. Du skal først give gruppen en titel, og derefter udvælge gruppens medlemmer ud fra rummets deltagerliste.

2. Opret grupper automatisk ved at klikke her. Herefter skal du angive en titel fx 'Studiegruppe', samt vælge hvor mange personer der skal fordeles i hver gruppe. Herefter vil de studerende i rummet blive fordelt i fx studiegruppe 1, studiegruppe 2 osv.

3. Send en besked til én eller flere af rummets grupper. Marker modtagergruppen/grupperne til venstre for gruppens titel.

4. Marker de grupper, som du ønsker at slette, i de grå bokse til venstre, og klik efterfølgende her.

2. Administrer rummets grupper

2.1. Ved at klikke på gruppenavnet (1) eller blyantsikonet ud fra gruppens navn (2), får du mulighed for at administrere den enkelte gruppe.

2.2. Her kan du rette i gruppens titel (1), tilføje deltagere til gruppen (2) og tilføje en underordnet gruppe (3)

2.3. Du kan slette personer i gruppen ved at markere vedkommende (1) og klikke på 'Fjern' (2) eller trykke på krydset ud fra personens navn (3). Hvis du vil tilføje en underordnet gruppe, skal den være oprettet forinden

Har du brug for hjælp?

Du kan altid få hjælp af Basen Online ved at oprette en sag på basen.kp.dk.

Du kan finde yderligere hjælp og vejledning på KP Intra (kræver KP-login). 

Derudover kan du få hjælp og sparring hver tirsdag kl. 9-10 til itslearning spørgetime, og hver torsdag kl. 11.45-12.45 til Teams- og itslearning spørgetime. Find link til spørgetimerne her (i sidemenuen til højre).

2 Kommentarer

Nina Rasmussen

Jeg har brug for at vide om de studerende kan uploade og se hinandens dokumenter via denne gruppefunktion. Og hvis nej hvordan kan jeg så oprette grupper i regi af Its Learning, hvor de studerende kan det ??

Mvh Nina

Nis Kappel Sørensen

Hej Nina. De studerende der indgår gruppen kan alle se hvad der er uploadet på gruppens vegne samt evalueringer, feedback, diskussion. Andre grupper kan ikke se hvad andre grupper har uploadet. For at gøre dette kan man enten samle opgaverne i en mappe og koble denne til lektionsplanen - eller give de studerende tilladelsen "evaluering" på selve opgaven - så kan de se og evaluere hinanden opgaver.

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Kom i gang med Rum
Næste Vejledning Kom i gang med forudsætningskrav
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os