Vejledninger

Rummets grupper

Opdateret

Rummets grupper er grupper som undervisere i rummet kan lave. Grupperne kan både sammensættes manuelt eller automatisk, og fx være arbejdsgrupper, vejledningsgrupper, studiegrupper osv.  

Studerende og undervisere kan være medlem af flere grupper i rummet, og der kan laves undergrupper til grupper, så hvis der fx er et storhold der inddeles i A, B og C, så kan disse grupper yderligere inddeles i fx A1, A2, A3 osv.

1. Opret rumgruppe

1. Tilgå det rum, du vil oprette grupper i.

2. Vælg 'Mere' i rummets menu, og vælg derefter 'Rummets grupper'

I oversigten, kan du se de eksisterende grupper i rummet, hvis der før er lavet rumgrupper.

3. Her kan du oprette en rumgruppe. Du skal først give gruppen en titel, og derefter udvælge gruppens medlemmer ud fra rummets deltagerliste.

4. Opret grupper automatisk ved at klikke her. Herefter skal du angive en titel fx 'Studiegruppe', samt vælge hvor mange personer der skal fordeles i hver gruppe. Herefter vil de studerende i rummet blive fordelt i fx studiegruppe 1, studiegruppe 2 osv.

5. Send en besked til en eller flere af rummets grupper. Marker modtagergruppen/grupperne til venstre for gruppens titel.

6. Marker de grupper, som du ønsker at slette og klik efterfølgende her.

7. På blyantikonet kan du redigere den enkelte gruppe. På krydset kan du slette grupperne enkeltvis.

8. Ved at klikke på gruppens navn kan du redigere gruppen.

Administrer rummets grupper

Hvis du klikker på blyantikonet ud for gruppen navn eller klikker på gruppenavnet, så får du mulighed for at administrere den enkelte gruppe. Du kan redigere gruppens medlemmer, navn og tilføje undergrupper.

1. Her kan du rette i gruppens titel

2. Tilføj deltagere til gruppen manuelt. Hvis du vil slette personer i gruppen, kan du gøre det ved at markere vedkommende og klikke på 'Fjern' eller slette på krydset ud for personens navn.

3. Hvis du vil tilføje en underordnet gruppe, kan du klikke her. Du skal forinden have oprettet undergruppen (se evt. punkt 3 ovenfor).

2 Kommentarer

Nina Rasmussen

Jeg har brug for at vide om de studerende kan uploade og se hinandens dokumenter via denne gruppefunktion. Og hvis nej hvordan kan jeg så oprette grupper i regi af Its Learning, hvor de studerende kan det ??

Mvh Nina

Nis Kappel Sørensen

Hej Nina. De studerende der indgår gruppen kan alle se hvad der er uploadet på gruppens vegne samt evalueringer, feedback, diskussion. Andre grupper kan ikke se hvad andre grupper har uploadet. For at gøre dette kan man enten samle opgaverne i en mappe og koble denne til lektionsplanen - eller give de studerende tilladelsen "evaluering" på selve opgaven - så kan de se og evaluere hinanden opgaver.

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Kom i gang med Rum
Næste Vejledning Kom i gang med forudsætningskrav
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os