Vejledninger

Kopier eller knyt litteraturliste til flere rum

Senest opdateret

I denne vejledning viser vi, hvordan du, på to forskellige måder, kan bruge den samme litteraturliste i flere rum. Vær opmærksom på at:

  • Litteraturlister altid skal oprettes via et rum i Itslearning.
  • Rum skal først aktiveres i Itslearning, før de kan tilknyttes en fælles litteraturliste.

Vil du oprette en ny litteraturliste i et rum, skal du følge denne vejledning: Opret litteraturliste i et rum

1. Importer en litteraturliste: Denne metode bruges, når du vil bruge en kopi af en litteraturliste, der skal være uafhængig af den oprindelige litteraturliste. Denne løsning er god at bruge, hvis I bruger en grundlitteraturliste, men I har behov for at tilpasse litteraturlisten indviduelt i de enkelte rum.

2. Tilknyt en litteraturliste: Denne metode bruges, når den samme litteraturliste skal bruges i flere rum og rettelserne skal slå igennem i alle de tilknyttede rum.

1. Importer en litteraturliste til et andet rum

Når du vil importere en littarturliste, gøres det ved først at eksportere litteraturlisten fra det rum, du vil bruge litteraturlisten fra og efterfølgende importere den i det nye rum. Når du eksporterer og importerer en litteraturliste, laver du en kopi, som er uafhængig af den liste, du eksporterede. Ændringerne vil kun vises i det rum, hvor ændringerne udføres fra.

1.1. Tilgå det rum hvorfra du vil bruge litteraturlisten og klik på "Mere" (1) og vælg "Litteratur" (2)

1.2. Klik på de tre prikker i højre hjørne (1), klik på "Eksporter" (2).

1.3. Nu åbnes et pop-up vindue hvori du kan vælge hvor listen skal sorteres, samt hvad der skal inkluderes i eksporteringen. Vælg under "Ekporter til" at ekportere til ".lgn fil" (1). Klik herefter på "Eksporter" (2).

1.4. Du vil nu kunne finde den eksporterede fil i dine overførsler på computeren (1). Fil vil blive navngivet "legantoList.Ign (2) og gemmes som en LGN-fil.

1.5. Tilgå nu det rum du vil importere litteraturlisten til, klik på "Mere" (1) og vælg "Litteratur" (2)

1.6. Hvis du allerede har tilkyttet en litteraturliste til rummet vil du automatisk lande på den. Klik derfor på pilen i venstre hjørne (1).

1.7. Klik på "Opret liste" (1). Vælg herefter importer liste (2).

1.8. Klik nu på "Træk og slip filer her eller Klik for at søge efter en fil"(1).

1.9. Find nu filen i dine overførelser på din computer(1) og træk den eksporterede fil ind i feltet eller klik på filen(2) og klik på "Åbn"(3).

1.10. Giv evt. litteraturlisten en ny titel (1) og klik på "Opret" (2)

1.11. Nu har du importeret litteraturlisten i det nye rum.

2. Tilknyt din litteraturliste flere rum

Når du tilknytter en litteraturliste flere rum, vil de ændringer du laver på en af litteraturlisterne, slå igennem på alle de tilknyttede litteraturlister.

2.1. Tilgå det rum som du vil knytte en eksisterende litteraturliste til, klik på "Mere" (1) og vælg "Litteratur" (2)

Et nyt rum har ikke en litteraturliste til at begynde med. Er du kommet til at oprette en litteraturliste i rummet, skal du slette den liste før du kan følge denne vejledning.  

2.2. Klik på "Vælg eksisterende liste" (1).

2.3. Du vil se en liste over de litteraturlister som du bidrager til (1). Tryk på "Tilknyt hold til denne liste" på den litteraturliste som du vil tilknytte til rummet (2).

2.4. Tryk "OK" (1).

2.5. Du kan nu tilgå litteraturlisten fra det valgte rum. Hvis du vil tilknytte flere rum til listen, eller fjerne tilknyttede rum fra listen, kan du trykke på de tre prikker (1) og vælge "Administrer holdtilknytning".

2.6. Her kan du se hvilke hold, der er tilknyttet litteraturlisten. For at knytte til flere hold, tryk på "+ Tilføj et nyt hold" (1). For at fjerne en holdtilknytning, tryk på de tre prikker på det hold du vil fjerne (2) og vælg "Slet" (3).

Har du brug for hjælp? 

Du kan altid få hjælp af Basen ved at oprette en sag på basen.kp.dk.

Du kan finde yderligere hjælp og vejledning på KP Intra (kræver KP-login). 

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Opret litteraturliste i et rum
Næste Vejledning Videovejledninger til litteratur.kp.dk
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os