Vejledninger

Opret et portfolio i Itslearning

Senest opdateret

I vejledningen vises det, hvordan du opretter et ePortfolio i Itslearning. I Itslearnings portfolioværktøj kan du samle dokumenter, medier og refleksioner i et layout, som du kan dele med dine medstuderende, dine undervisere eller eksterne vejledere. Du kan vælge at holde portfolioen privat, så det kun er dig der kan se det.

OBS: Litteraturskanninger må ikke ligge i ePortfolio.

1. Opret et portfolio

1.1. Log på Itslearning og tryk på dit personikon øverst i højre hjørne (1), vælg 'ePortfolio' (2)

1.2. Tryk 'Tilføj ny portfolio'

1.3. Giv din portfolio en titel (3) og vælg et bannerdesign (4)

1.4. Scroll ned og angiv hvem der skal have adgang til din portfolio. Du kan altid redigere disse indstillinger senere, hvis du ønsker det. Tryk på gem (5).

Kun mig: Det er kun dig der kan se portfolioen, også selvom andre har link til den.

Dine rum og projektrum: Medlemmer af dine rum i Itslearning vil kunne se denne portfoilio, hvis de har linket til den.

Alle brugere på webstedet: Alle fra KP, som har adgang til Itslearning, vil kunne tilgå denne portfolio, hvis de har linket til den.

Tilgængelig på internettet: Alle der har linket til denne portfolio vil kunne tilgå den, uanset om de har adgang til Itslearning eller ej.

Hvis eksterne skal kommentere på din ePortoflio, skal du vælge adgangsmuligheden "Tilgængelig på internettet". Husk at angive en adgangskode. 

1.5. Hvis du ønsker at dele din portfoliomappe med din medstuderende eller underviser uden at alle får adgang. Anbefales det at du vælger adgangsindstillingen, del med "Dine rum og projektrum" eller "Alle brugere på webstedet". Her kan du vælge en adgangskode til mappen, således at når du deler dit link, vil vedkommende du deler med skulle anvende den valgte kode til at få adgang til portfoliomappen (1).

1.6. Del din portfoliomappe eller side. Øverst på din startside af portfoliomappen eller den din under side, finder ikonet for deling (1).

2. Arbejd med din portfolio

2.1. Du kan nu se din portfolios startside. Her kan du redigere din startside (1), dele din portfolio (2), hente din portfolio som en fil på computeren (3) og slette denne portfolio (4).

Ud fra titlen står der hvem der har adgang til din portfolio. Du skal først dele et link til din portfolio, før nogle kan se det, og derefter afhænger deres adgang af dine adgangsindstillinger.

2.2. I venstre kolonne kan du hele tiden se og navigere i de sider og kategorier, der er i din portfolio. Du kan tilføje en side (5), eller en kategori (6). Du bruger kategorier til at samle dine sider (7)

2.2.1. Tilføj en kategori. Tryk på 'Kategori' nederst i venstre kolonne. Nu kan du tilføje en ny kategori (7), og efterfølgende redigere i dine eksisterende kategorier (8).

Vælg 'Tilføj', og giv din kategori en titel, et mappenavn og en beskrivelse. Tryk 'Gem'.

Nu har du oprettet en kategori, hvori du kan samle sider.

2.2.2. Tilføj en side. Tryk på 'Tilføj side' nederst i venstre kolonne. Nu kan du give siden en titel (9), en beskrivelse (10) og samle en række filer (11). Vælg hvilken af dine kategorier, som siden skal ligge i (12). Tryk 'Gem'.

Læs mere om de forskellige funktioner i teksteditoren her

2.3. Du kan altid redigere i opbygningen af din portfolio, eller de enkelte elementer. Klik på blyanten for at redigere et element (12)

3. Videoguide til ePortfolio

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Projektrum
Næste Vejledning Beskeder
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os