Vejledninger

1.11 Opret et portfolio i Itslearning

Opdateret

I vejledningen vises det, hvordan du opretter et ePortfolio i Itslearning. I Itslearnings portfolioværktøj kan du samle dokumenter, medier og refleksioner i et layout, som du kan dele med dine medstuderende, dine undervisere eller eksterne vejledere. Du kan vælge at holde portfolioen privat, så det kun er dig der kan se det.

1. Opret et portfolio

1.1. Log på Itslearning og tryk på dit personikon øverst i højre hjørne (1), vælg 'ePortfolio' (2)

1.2. Tryk 'Tilføj ny portfolio'

1.3. Giv din portfolio en titel (3) og vælg et bannerdesign (4)

1.4. Scroll ned og angiv hvem der skal have adgang til din portfolio. Du kan altid redigere disse indstillinger senere, hvis du ønsker det. Tryk på gem (5).

Kun mig: Det er kun dig der kan se portfolioen, også selvom andre har link til den.

Dine rum og projektrum: Medlemmer af dine rum i Itslearning vil kunne se denne portfoilio, hvis de har linket til den.

Alle brugere på webstedet: Alle fra KP, som har adgang til Itslearning, vil kunne tilgå denne portfolio, hvis de har linket til den.

Tilgængelig på internettet: Alle der har linket til denne portfolio vil kunne tilgå den, uanset om de har adgang til Itslearning eller ej.

Hvis eksterne skal kommentere på din ePortoflio, skal du vælge adgangsmuligheden "Tilgængelig på internettet". Husk at angive en adgangskode. 

2. Arbejd med din portfolio

2.1. Du kan nu se din portfolios startside. Her kan du redigere din startside (1), dele din portfolio (2), hente din portfolio som en fil på computeren (3) og slette denne portfolio (4).

Ud fra titlen står der hvem der har adgang til din portfolio. Du skal først dele et link til din portfolio, før nogle kan se det, og derefter afhænger deres adgang af dine adgangsindstillinger.

2.2. I venstre kolonne kan du hele tiden se og navigere i de sider og kategorier, der er i din portfolio. Du kan tilføje en side (5), eller en kategori (6). Du bruger kategorier til at samle dine sider (7)

2.2.1. Tilføj en kategori. Tryk på 'Kategori' nederst i venstre kolonne. Nu kan du tilføje en ny kategori (7), og efterfølgende redigere i dine eksisterende kategorier (8).

Vælg 'Tilføj', og giv din kategori en titel, et mappenavn og en beskrivelse. Tryk 'Gem'.

Nu har du oprettet en kategori, hvori du kan samle sider.

2.2.2. Tilføj en side. Tryk på 'Tilføj side' nederst i venstre kolonne. Nu kan du give siden en titel (9), en beskrivelse (10) og samle en række filer (11). Vælg hvilken af dine kategorier, som siden skal ligge i (12). Tryk 'Gem'.

Læs mere om de forskellige funktioner i teksteditoren her

2.3. Du kan altid redigere i opbygningen af din portfolio, eller de enkelte elementer. Klik på blyanten for at redigere et element (12)

3. Videoguide til ePortfolio

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

Send mig en email når nogen besvarer denne kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning 1.10 Adgang til litteratur
Næste Vejledning 1.12 Besvar en opgave i Peergrade fra Itslearning (for studerende)
Mangler du stadig hjælp? Kontakt os