Intro til Itslearning

Itslearning er KPs fælles Learning Management System (LMS) og den centrale digitale læringsplatform for alle uddannelser og alle studerende. Det er her de studerende finder deres skema, undervisningsplaner og undervisningsmaterialer og kommunikerer med deres medstuderende og undervisere.

I videoen herunder får du en introduktion til Itslearning fra et underviserperspektiv. Der er direkte links til vejledninger som uddyber de mange funktioner og muligheder, som du kan klikke på, hvis du vil vide mere om netop det emne.

Al information ligger på KP intra. Har du ikke adgang til KP intra kan du med fordel læse videre efter videoen for at se dine muligheder for hjælp og vejledning. 

Hvad skal jeg kunne som underviser i Itslearning?

Som ny underviser i Itslearning, skal du kunne de basale ting for at udvikle og afholde din undervisning - det handler om at finde dine undervisningsrum, arbejde med undervisningsplanen og kommunikere med dine studerende.  Det er netop den information du finder her i vores "Kom i gang" vejledninger

Din uddannelse har udviklet et sæt anbefalede retningslinjer, der beskriver, hvordan du skal bruge Itslearning. Formålet med retningslinjerne er at skabe en fælles praksis som I i fællesskab kan være med til at udvikle, og løbende at styrke kvaliteten jeres brug af Itslearning. 

Find og læs din uddannelses retningslinjer her

Itslearning implementering: Kompetenceudvikling 2020-2021

Man lærer bedst når man selv prøver sig frem, og gør sig sine egne erfaringer. For at hjælpe dig i godt gang med dette, har vi udviklet et særligt kompetenceudviklingsforløb, der veksler mellem online webinarer og selvstændigt arbejde, hvor du skal løse 3-5 konkrete opgaver i Itslearning. 

Indholdet til webinarer og det selvstændige arbejde er koordineret og tilpasset hver enkel uddannelse, så du både lærer at bruge Itslearning og forberede din undervisning når du løser opgaverne. Forud for hvert webinar vil du modtage en mail med dagsorden, en beskrivelse af opgaverne samt relevante links.  

Forløbet er estimeret til at tage 4,5 time inkl. webinar og selvstændigt arbejde. Det er din uddannelse der indkalder dig til webinarerne. Vi anbefaler, at I finder sammen med gode kollegaer og sparrer, hjælper og idéudvikler sammen. 

  1. Forberedelse til 1. webinar er, at du skal orientere dig på denne side.
  2. Webinar 1: 'Kom godt igang med itslearning' sker på Zoom og bruger din uddannelses retningslinjer til at eksemplificere jeres praksis og smarte funktioner i Itslearning
  3. Undervisere træner i Itslearning med udvalgte opgave
  4. Webinar 2: 'Kom videre med Itslearning', vil tilpasses de erfaringer og problemstillinger du og dine kollegaer har gjort jer med opgaverne og kigge mere på funktioner der er gode at kende.
  5. Undervisere arbejder i Itslearning og forbereder undervisningen i Itslearning.
  6. Åbne værksteder tilbydes efter sommerferien. Her vil Itslearning specialister være tilstede på alle vores campus på udvalgte dage, hvor du kan få hjælp til stort og småt. 
  7. Fra efteråret 2020 tilbydes en række supplerende kurser i Itslearning

Har du brug for hjælp?

Du kan altid få hjælp af Basen ved at oprette en sag på basen.kp.dk eller, hvis det haster, ringe på 70 890 990 i tidsrummet 07.45 – 15.00.

Åbne online spørgetimer og Åbne værksteder

Vi afholder åbne online spørgetimer to gange om ugen før sommerferien, hvor du kan komme ind i et Zoom møde og stille spørgsmål. 

"Åbne værksteder" på alle campus, hvor du kan møde op og få sidemandshjælp til dine konkrete problemer. Du finder hvor og hvornår i menuen til højre, så snart vi har planagt dette. 

Du finder alle datoer og links på KP intra - klik her

Hvis du ikke har adgang til KP intra kan du se tid og sted herunde. Hvis du vil deltage i de Online spørgetimer, så kontakt Nis Kappel på nika@kp.dk for link.